„Zielona seria” kluczem do zdrowia

 

 

Znudziły Ci się przewidywalne owsianki i wciąż te same zupy? Chciałbyś wprowadzić w swoją dietę więcej kiszonek? Chcesz poznać zbawiennie właściwości oleju kokosowego? A może szukasz nowości i chciałbyś zastąpić mięso białkami roślinnymi? Jeżeli choć na jedno pytanie odpowiedziałeś „tak” – ta seria jest właśnie dla Ciebie.

Rynek książkowy nieustannie zaskakuje pięknymi publikacjami. Na przestrzeni lat książki kucharskie się zmieniają, nierzadko bardziej dba się o stronę wizualną niż merytoryczną. „Zielona seria” wydawnictwa Buchmann spełni niemal każde oczekiwanie wobec dobrej książki kulinarnej – ma maksimum treści w minimalnej liczbie słów, jest świetna merytorycznie i posiada piękne, a przede wszystkim zachęcające, zdjęcia. Przepisy są proste i nie wymagają skomplikowanych składników.

 

Autorką czterech z pięciu książek w serii jest Fern Green – pisarka, szef kuchni, stylistka żywności i właścicielka hotelu butikowego. Regularnie pisze artykuły do prestiżowych czasopism oraz jest doradcą w zakresie stylistyki potraw w mediach, reklamie czy na opakowaniach. Jessica Oldfield, autorka piątej książki, na co dzień jest trenerką jogi.

 

Co zatem składa się na „Zieloną serię”?

 

Tylko białko roślinne – Fern Green

Nie wiesz, jak na co dzień zastąpić mięso? A może szukasz pomysłów na urozmaicenie swojej wegańskiej diety? „Tylko białko roślinne” to świetna opcja dla roślinożerców. Znajdziesz tu 66 przepisów na przekąski i przystawki, zupy i sałatki, dania główne oraz desery. Ponadto znajdziesz tu trochę teorii o białkach, informacje o najlepszych białkach roślinnych i porady jak tworzyć z nimi potrawy.

 

Tylko kiszonki – Fern Green

Kiszonki do tej pory kojarzyły Ci się tylko z ogórkami lub kapustą? Zdziwisz się ogromnie, jak dużo potencjału ma w sobie żywność fermentowana. Ponadto poznasz metody fermentacji i największe zalety. A potem zachwycisz się łatwością wykonania poszczególnych potraw. W książce „Tylko kiszonki” znajdziesz przepisy z użyciem warzyw i owoców, kefiru mlecznego, kefiru wodnego, kombuchy oraz inne przetwory fermentowane. Przekonaj się, jakie to proste – odżywiaj się zdrowo dzięki sfermentowanej żywności.

 

Tylko olej kokosowy – Jessica Oldfield

Wydawać by się mogło, że o najzdrowszym z tłuszczy powiedziano już wszystko. Jednak nie. „Tylko olej kokosowy” to kopalnia wiedzy i przepisów na: śniadania, dania jednogarnkowe, przekąski, słodycze, desery, a nawet kosmetyki. Dowiesz się, jakie korzyści dla Twojego zdrowia posiada olej kokosowy, jak stosować go w kuchni i w końcu  jaki rodzaj wybrać.

 

Tylko owsianki – Fern Green

Odkąd zaczęłam codziennie jeść owsianki muszę przyznać, że zaczynają mnie nudzić standardowe warianty. Wtedy w moje ręce wpadła książka „Tylko owsianki” i na nowo mogę się cieszyć wspaniałym smakiem tego super posiłku. W książce znajdziesz przepisy na trzy rodzaje owsianek: na ciepło, na zimno i kremową. Dowiesz się, jakie korzyści płyną z jedzenia owsianki, ile wartości odżywczych posiada oraz przekonasz się, że „owsianka” to nie tylko płatki owsiane zalane wodą, ale też kasza jaglana czy brązowy ryż.

 

Tylko zupy – Fern Green

Wzmocnij organizm dzięki programowi zupowego detoksu. Spokojnie, o zupowym detoksie też dowiesz się, co trzeba – czym jest, czego do niego potrzeba oraz jak ułożyć plan. W książce „Tylko zupy” znajdziesz przepisy na pożywne posiłki tylko z warzyw, z warzyw ze zbożami, na kremy orzechowe oraz pożywne buliony.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Ostatnie posty
Please reload

RSS Feed

Skontaktuj się z nami

Znajdziesz nas:

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • snapchat dailyvibes
  • YouTube Social  Icon

DailyVibes - kulturalny, lifestylowy portal.
Znajdziesz tu: recenzje filmów, książek i spektakli, zdrowe przepisy, artykuły o zwierzętach, publicystykę, ciekawostki o zdrowiu, urodzie i sporcie.
Codzienna dawka pozytywnych wibracji!

Warszawa, Polska