Testujemy nowe piwo Redd’s. Redd’s Bianco, czy warto spróbować?

 

Wiosną i latem wśród trunków niezmiennie królują lekkie, orzeźwiające smaki. Piwa z dodatkiem różnych soków cieszą się popularnością szczególnie wśród kobiet, choć i u mężczyzn zyskują coraz większe uznanie.  Jedna z najpopularniejszych marek produkujących owocowe piwa wypuściła na rynek nowość, którą postanowiliśmy dla was przetestować. Panie i Panowie, przed wami Redd’s Bianco.

Producent zapewnia, że nowy Redd’s jest inspirowany „światem wina oraz cydru”, a jego trunek zaspokoi podniebienia wielbicieli lekkich i mało słodkich smaków. Po degustacji Bianco trudno się z tym nie zgodzić.

 

Smak

Na początek najważniejsze, czyli smak. Lubicie napoje o smaku winogrona? Jeśli tak, to nowy Redd’s jest dla was. Piwo ma właśnie taki delikatny posmak soku z jasnych winogron. W połączeniu z alkoholem daje, tak jak zapowiada producent, wrażenie, że pijemy coś między winem a cydrem. Bianco jednak zdecydowanie bliżej do cydru, a to z powodu zawartości alkoholu (4,5%). Całość jest lekka i przyjemna, a w upalne dni może być stosowana jako orzeźwiający dodatek do grilla z przyjaciółmi czy wypoczynku nad wodą. Co istotne, nowy Redd’s nie jest słodki, więc jeśli nie lubisz piw, gdzie stężenie cukru sięga tego w mlecznej czekoladzie, to sięgnij po Bianco.

 

Z czym pić?

Producent wymienia szereg potraw, z którymi Bianco idealnie się komponuje. Jeśli więc nie chcesz profanować tego trunku i popijać nim kiełbaski z grilla, to sięgnij po grillowane ryby, cielęcinę lub sushi. Nowy Redd’s pasuje także do świeżych owoców.

 

Kaloryczność

Redd’s, tak jak każde piwo owocowe, jest dosyć kaloryczny. W 100 ml tego trunku znajduje się 47 kcal. Oznacza to, że wypijając puszkę Bianco przyswajacie 235 kcal. W składzie piwa zawarto także sporo cukru, bo 3,8 g na 100 ml, co daje 19 g w puszce. Jest to syrop glukozowy, zwykły cukier oraz naturalne cukry zawarte w owocach.

 

Końcowa ocena: 4/5

Redd’s Bianco to dobra alternatywa dla klasycznych piw. Orzeźwiający smak i aromat winogron sprawiają, że wiosną i latem taki trunek ma szansę zdobyć wiernych sympatyków. I choć w składzie znajduje się dużo cukru, to jest to jednak cena jaką trzeba ponieść za owocowy wkład do piwa.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Ostatnie posty
Please reload

RSS Feed

Skontaktuj się z nami

Znajdziesz nas:

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • snapchat dailyvibes
  • YouTube Social  Icon

DailyVibes - kulturalny, lifestylowy portal.
Znajdziesz tu: recenzje filmów, książek i spektakli, zdrowe przepisy, artykuły o zwierzętach, publicystykę, ciekawostki o zdrowiu, urodzie i sporcie.
Codzienna dawka pozytywnych wibracji!

Warszawa, Polska