Wegetariański makaron ze szpinakiem i pomidorkami

 

Jedni z przekonania nie jedzą mięsa, innym od czasu do czasu przyda się od niego odpoczynek. Okazuje się, że nie potrzeba wiele czasu i składników, żeby przygotować coś pożywnego, co zarazem będzie lżejsze i wegetariańskie. Ja dziś proponuję nieskomplikowany makaron z pomidorami i szpinakiem, który można przyrządzić dosłownie w 15 minut.

Składniki:

Makaron nitki
Szpinak typu baby
Pomidorki koktajlowe
Masło
Przyprawy: sól, pieprz, chilli

 

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Szpinak smażymy na maśle, dodajemy przyprawy. Gdy poddusimy makaron, dorzucamy do niego przekrojone na pół pomidorki. Oba te składniki powinny się skurczyć pod wpływem obróbki termicznej. Na końcu dorzucamy do tego odcedzony makaron i smażymy. Można jeszcze doprawić do smaku. Choć danie nie jest skomplikowane, ma naprawdę bogaty i zachwycający smak.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Ostatnie posty
Please reload

RSS Feed

Skontaktuj się z nami

Znajdziesz nas:

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • snapchat dailyvibes
  • YouTube Social  Icon

DailyVibes - kulturalny, lifestylowy portal.
Znajdziesz tu: recenzje filmów, książek i spektakli, zdrowe przepisy, artykuły o zwierzętach, publicystykę, ciekawostki o zdrowiu, urodzie i sporcie.
Codzienna dawka pozytywnych wibracji!

Warszawa, Polska