Sałatka a’la carbonara

 

Czasami nie mamy pomysłu na kolację dla przyjaciół lub lunch do pracy. Szukamy przepisu na coś prostego, szybkiego, co można zjeść w wersji na zimno. Kto by pomyślał, że idealna do tego może być carbonara.

Sałatka a’la carbonara to moja fantazja na temat tego prostego i niezwykle popularnego włoskiego przysmaku. Można ją jeść zarówno na ciepło jak i na zimno.

 

Składniki na 4 porcje:

20 dag szynki w kawałku
Makaron razowy, najlepiej farfalle
Jogurt grecki
2 jajka
Natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy. Szynkę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Pietruszkę siekamy i dodajemy do przyrumienionej szynki. Do tego dorzucamy odcedzony makaron i smażymy razem. Dodajemy jogurt, wbijamy jajka, dokładnie mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem i chwilę jeszcze smażymy. Nic prostszego.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Ostatnie posty
Please reload

RSS Feed

Skontaktuj się z nami

Znajdziesz nas:

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • snapchat dailyvibes
  • YouTube Social  Icon

DailyVibes - kulturalny, lifestylowy portal.
Znajdziesz tu: recenzje filmów, książek i spektakli, zdrowe przepisy, artykuły o zwierzętach, publicystykę, ciekawostki o zdrowiu, urodzie i sporcie.
Codzienna dawka pozytywnych wibracji!

Warszawa, Polska