Przepis na śniadaniowe placuszki serowo-budyniowe

 

Placuszki serowo-budyniowe polecają się na śniadanie/2 śniadanie/deser/kolację. Doskonale smakują o każdej porze. Minimalna ilość składników, dowolne dodatki i mamy pyszny i syty posiłek o solidnej porcji białka.

Placuszki serowo-budyniowe to syty posiłek z prawie 60 gramami białka. Porcja z tego przepisu wychodzi naprawdę solidna, dlatego śmiało można ją podzielić na 2 i poszaleć z dodatkami. Na przykład zrobić sos z masła orzechowego, topping z jogurtu naturalnego, czy posmarować placuszki kremem proteinowym lub dżemem.  Bardzo dobrze smakują też same. 

 

Zobacz także: Placuszki bananowe – przepis na fit śniadanie

 

Składniki na jedną porcję placuszków serowo-budyniowych, która bez dodatków ma około 450 kcl:
📌 serek chudy twaróg typu kminek 250g
📌 jajko
📌 opakowanie budyniu bez cukru 
📌 dowolne dodatki dla słodyczy i smaku (u mnie sos 0% truskawkowy, słodzony aromat kokosowy i figi)

 

Zobacz także: Zdrowe śniadania przez cały tydzień!


Przygotowanie placuszków serowo-budyniowych:
Serek dokładnie rozkruszamy, dodajemy ubite jajko oraz budyń i dokładnie mieszamy. (dla słodkości można dodać erytrytol, słodzony aromat, mód, syrop klonowy, ksylitol) Z gotowej masy formujemy kulki, na suchej patelni rozpłaszczamy je i smażymy na małym ogniu z obu stron (można też upiec w piekarniku). Dodajemy ulubione dodatki: masło orzechowe, dżem, owoce i zajadamy!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Ostatnie posty
Please reload

RSS Feed

Skontaktuj się z nami

Znajdziesz nas:

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • snapchat dailyvibes
  • YouTube Social  Icon

DailyVibes - kulturalny, lifestylowy portal.
Znajdziesz tu: recenzje filmów, książek i spektakli, zdrowe przepisy, artykuły o zwierzętach, publicystykę, ciekawostki o zdrowiu, urodzie i sporcie.
Codzienna dawka pozytywnych wibracji!

Warszawa, Polska